Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Beköszönő

2009.11.29

Lia  Lombardy
Karácsonyi kívánságMit kívánhatnék Karácsonyra én?
Boldogságot. Békét. Szerencsét.
Mire vágyok, elmondhatom talán.
Kívánságom végre
meghallgatásra talál.
Talán most titkos kívánságom feltárhatnám.
Boldog Karácsony,
Ezüst fényű, ezüst csillogású
Hol az a Férfi, Hol talál vajon rám?
Oly rossz a magány.
Szeretet nélkül üres a Világ!
Boldog Karácsony,
Ezüst fényű, ezüst csillogású.
Hol az a férfi? Hol vár vajon rám?
Kivel az Élet útján
együtt mehetnék tovább.
Kinek szeméből a fény visszaragyogna rám.
Kivel megoszthatnám mindenem
Kinek mosolya beragyogná életem.
Nevetése bearanyozná a szívem.
A férfi, a Szerelem
Az lenne a karácsonyi ajándék nekem.
Boldog karácsony,
Ezüst fényű, ezüst csillogású
Hozd el végre Őt nekem!
Szívem melegségre vágyik.
Hiányzik a kedves szó.
A gondoskodás.
Az összetartozás.
Szívünk dobbanása egy ritmusra
Ugyanazt a zenét akarva.
Vágyom a Férfit, a Szerelmet!
Szerelem nélkül
semmit sem ér az Életem.
Karácsonyi kívánságom oly szerény
Szeretetet kérek
a szeretet ünnepén.

A mi kis falunkban,

egy kis fehér házra,

Leszállt a karácsony

Simogató szárnya.


Ahogy elköltik az

Ünnepi kalácsot:

Énekelnek egyet…

Így szokás ez nálok.


Majd kopogás hallik,

A szomszédok jönnek,

Szép jóestét s boldog

Ünneplést köszönnek.

A karácsony a szeretet ünnepe, amely nemcsak az ünnepnapokat, hanem az előtte lévő adventi időszakot is a szeretettel, a meghittséggel aranyozza be.

A karácsony nagyon sok családban már az adventi időszakkal kezdődik, amely során egyre jobban ráhangolódunk az ünnepre, a hangulatára, az ízére. A mai fogyasztói társadalomban ehhez nagymértékben hozzájárulnak a boltok, plázák, bevásárlóközpontok is, akik szintén ünnepi díszbe öltöznek már jóval az advent kezdete előtt.

Ahhoz, hogy a karácsony igazán úgy sikerüljön, ahogy elterveztük, ahogy szeretnénk, a karácsonyi készülődést ideje korán el kell kezdenünk. Tudod hány nap van még karácsonyig?

Karácsony! Ma vágott mellbe az első karácsonyi vásárlási prospektus. Micsoda kínálat! De micsodább árak!!!  -Lassan kezdetét veszi a kereskedők szeretetben utazó terrorja.

 

A városban nem lehet majd közlekedni, mert mindenki tolakszik, nyomul, ajándékvásárlásban utazik. De nem ám mosolyogva szeretteire gondolva, hanem a hétköznap megszokottnál is agresszívebben anyázva.

Az ajtókon adventi koszorúk fognak fityegni,és mindenhol lampionokban,girlandokban, kristálygömbökben gyönyörködhet a szépérzékünk. A hangszórókból karácsonyi énekek szivárognak majd.
Aztán a tévében politikusok, színészek, pornósztárok, üzletemberek odanyilatkoznak, hogy mi lesz az ünnepi menü, megvették-e már az ajándékokat. ( Egymást túllicitálva, lehetőleg a legdrágábbat  -tisztelet a kivételnek.) Egyesek akkora pompával, körítéssel készülődnek, másoknak a legszükségesebbre alig jut, s vannak akik még jó szót sem kapnak, s nincs otthonuk.

Én nem akarok vásárolni, nem is szeretek, ha valamire szükségem van, azt gyorsan megveszem, és használom, amíg teljesen el nem kopik, vagy el nem fogy, addig sem kell megint vásárolnom.

Egyik évben már kibuktam, előtte sokat dolgoztam, LEJÁRTAM A LÁBAM AJÁNDÉK UTÁN, TELJESEN KIÜRÜLT A BUKSZÁM,  -most nem veszek senkinek semmit  -nekem se vegyenek. Nagyon csóró vagyok, sovány pénzmag, adósság. Én amúgy is olyan megalázónak érzem ezt a vásárlási erőszakot, hogy elhatároztam, ezentúl rendszeresen szolidan ünneplem meg a karácsonyt. Természetesen a Családom körében. Ünnepi étkek, feldíszített karácsonyfa azért lesz, s magam készítette ajándékok. Nálunk az első helyen a SZERETET ÁLL, nagyon összetartó, szerető Családom van. Mindig csak addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér. De boldogok vagyunk, örülünk egymásnak. Szerintem ez a legfontosabb.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.