Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Meghalt Brittany Murphy

2009.12.27

 

Meghalt Brittany Murphy

Varga Ferenc2009. 12. 20., 20:56  Utolsó módosítás: 2009. 12. 21., 13:09

Brittany Murphy vasárnap reggel szívmegállás következtében elhunyt - jelentette a TMZ. A színésznő Los Angeles-i otthonához nyolc órakor hívták ki a mentőket. A TMZ forrásai szerint Murphy édesanyja a zuhany alatt talált rá a lányára eszméletlen állapotban. A helyszínre érkező mentősök szívmegállást diagnosztizáltak, megpróbálták újraéleszteni, de a színésznő szervezete nem reagált az újraélesztési kísérletekre. A Cedars-Sinai kórházba érkezése után nem sokkal Murphy-t halottnak nyilvánították. 32 éves volt.

 

Forrás: [origo]
Brittany Murphy A por című filmben


Brittany Murphy az 1995-ös Spinédzserek című filmben tűnt fel, amelyben Tait, a gimibe újonnan érkező kissé béna csajt játszotta, akit szárnya alá vesz az Alica Silverstone által alakított főhős. Főszerepet játszott a Szerelem és egyéb katasztrófák, a Nagydumás kiscsajok és a Magánürügy című filmekben. Szerepelt az Észvesztő-ben, a Sin City-ben, a Ne szólj száj!-ban, A halott lány-ban, valamint Eminem barátnőjét játszotta a Nyolc mérföld-ben. A por című filmjét szombaton este sugározta az m1.

Idén áprilisban szerepet kapott a Sylvester Stallone rendezésében készülő The Expendables-ben, de május végén már arról jött hír, hogy a figuráját kiírták a filmből. Novemberben a The Caller című filmet kezdte el forgatni Puerto Ricóban, de a producerek "művészi véleménykülönbségek"-re hivatkozva pár nap után megváltak tőle, és az Alkonyat-filmekből ismert Rachelle Lefevre vette át a szerepét.

A The Wrap nevű filmes honlap szerint a Something Wicked című utolsó befejezett filmje forgatásán Murphy "alig volt magánál", a felvételek alatt többször összeesett, és az alkotók kénytelenek voltak átírni a jeleneteit. Murphy intenzív droghasználata már egy ideje szóbeszéd tárgya volt filmes körökben, a Saturday Night Live című szkeccsműsor december 5-i adásában is a drogozása miatt élcelődtek a színésznőn. A kifejezetten érzéketlen és nem túl humoros paródiát a műsort sugárzó NBC tévécsatorna tegnap eltávolította a Hulu nevű videómegosztóról, de a Videán továbbra is megtekinthető.

Brittany Murphy és Jason Schwartzman A por című filmben

 

A Szakítópróba című 2003-as vígjátékban Ashton Kutcher volt a partnere, akivel abban az időben az életben is párt alkottak. "Ma a világ elveszített egy kis darab napfényt. Viszlát a másik oldalon, kölyök!" - fogalmazott Kutcher néhány órája a Twitteren.

2007 májusában Murphy feleségül ment Simon Monjack brit filmeshez, aki az Edie Sedgwick életéről szóló Hullócsillag történetét szállította két másik emberrel közösen. A házaspár állítólag filmet tervezett készíteni D.M. Thomas The White Hotel című regénye alapján, amit Monjack rendezett volna Murphy főszereplésével.

Simon Monjack és Brittany Murphy 2007 májusában

 

Murphy vokálozott Paul Oakenfold 2006-os Faster Kill Pussycat című klubslágerében, a Táncoló talpak című filmben pedig a Queen együttes Somebody to Love és az Earth, Wind & Fire Boogie Wonderland című dalait énekelte.

 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.