Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Érzelmek hálójában

2009.05.30


A türelmetlenségtől... A türelemigTürelmetlen és ingerült vagy. Mindent siettetsz

Valószínűleg türelmetlen vagy környezeted lassúságával szemben. Jobban szeretsz egyedül dolgozni, mert akkor saját magad tempójában haladhatsz. Autódban a közlekedési dugóban üldögélve majd felrobbansz. Állandóan az idő szorítását érzed magadon. Másokat is ok nélkül siettetsz. Hidd el, hogy a benned tomboló feszültség környezetedre is ráragad. Türelmet és elfogadást kell gyakorolnod. Ne hajszold se magad, se másokat.

 

Rock Water - Forrásvíz - A rugalmasság eszenciája

A dogmatikus fegyelemtől... A körültekintésigRugalmatlan vagy, nagyon magas követelményeket állítasz önmagad elé

Túlságosan tökéletességre törekszel. Emiatt sok mindent megvonsz magadtól, ami szükséges a kellemes élethez. Nagyon szigorúan bánsz magaddal. Így elveszíted alkalmazkodó képességedet, és teljesen bezárulsz a világ előtt. Példaképpé akarsz válni, de hidd el, hogy egy besavanyodott embert senki sem szeretne követni. Mindenki boldog életre vágyik, aminek része a nevetés, könnyedség, és az élet élvezete. Engedd lazábbra saját gyeplődet, és hozd vissza a játékosságot életedbe.

 

Mustard - Vadrepce, mustár - A fény virága

A lelki fájdalomtól... A lelkierőig
Szomorúságot, nyomasztó lelkiállapotot jelöl

Megmagyarázhatatlan, mély szomorúságtól szenvedsz, mely minden látszólagos ok nélkül való. Hirtelen a nagy semmiből, tör rád ez a nyomasztó állapot. Az előbb még minden rendben volt, most pedig kétségbeesett, kiszolgáltatott helyzetben érzed magad. Semmilyen módszer sem segít. Próbáld meg átélni ezeket a helyzeteket. Ne zárd ki az érzelmeidet, mert úgy sokkal nehezebb átvészelni. Ezek a mélypontok segíthetnek, hogy az elfojtott érzelmeidet, emlékeidet fel tudd dolgozni, és el tudd engedni. Légy bátor és engedd feltörni érzéseidet.

Rock Rose - Napvirág-A kitörés virága

A pániktól... A hősiességig

Szinte meg vagy bénulva a félelemtől

Valamitől rettegsz, meg vagy rémülve és tehetetlennek érzed magad. Úgy érzed, minden remény elveszett. Lelki instabilitásod miatt olykor határtalan félelmek bukkanhatnak fel benned, melyek akár a teljes bénító mozdulatlan pánikreakciókig is fokozódhatnak. Érzékeny idegrendszered miatt lehet, hogy folyamatosan feszült és ideges vagy. A Rock Rose virágnak az esszenciájával erősítheted idegrendszered, csökkentheted pánik félelmeidet. Emellett azonban érdemes pszichésen is edzened magad.

 

Holly - Magyal - A szívet megnyitó virág

A keményszívűségtől... A nemesszívűségig

Végtelenül féltékeny, irigy és gyanakvó vagy mostanában

Mennyire hagyod, hogy szeressenek? Ne told el magadtól a valódi szeretetet csak azért, mert valakitől nem kaptad meg. Most nagyon őszintén magadba kell nézned, és felül kell vizsgálnod a viszonyodat a következő érzelmekkel: megbántottság, düh, gyűlölet, féltékenység, bosszú, irigység, ellenségeskedés, káröröm. Ha valamelyikben magadra ismersz, akkor tudatosítsd, hogy ez csupán egy védekezési formád a további sérülések elkerülése érdekében.

Oak - Tölgy - A kitartás virága

A kötelességteljesítő harcostól... A békés katonáig

Egy erős kötelességtudat hajt, és bár szinte teljesen kimerültél, mégis tovább küzdesz

Hatalmas teljesítménykényszer jellemzi személyiségedet. Ha nem biztosítasz magadnak megfelelő időt a feltöltekezésre, akkor bizony egyre sivárabbá válik lelked. Ráadásul a munkádat is képtelen leszel élvezni, hiszen már nem az örömet, hanem a kényszert találod csak benne. Nem szeretsz mások előtt gyengének mutatkozni, ezért segítséget sosem kérsz. Attól, hogy képes vagy néha megállj-t parancsolni a munkádban, még nem válsz gyengévé, sőt....
  Gorse - Sülzanót - A remény virága

A feladástól... A kezdeményezésig


Mélyről fakadó reménytelenség, rezignáció, kerített hatalmába. Úgy érzed, nincs kiút szorult helyzetedből

Belefáradtál mindenbe, és eleged van az életből? Szívósan küzdöttél, de semmit sem voltál képes javítani helyzeteden? Ezek szerint egy nagy fejlődés közepén tartasz. Sajnos igazi változásokra, jellemünk erősítésére csak nagy szenvedések által vagyunk képesek. Valószínűleg most egy olyan élethelyzetben vagy, melyet semmiképpen nem kerülhetsz el. Ennek a virágnak az esszenciája reményt ad, és segít, hogy képes legyél ezen az úton könnyebben végighaladni.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.