Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kozmetika fontos randi előtt

2010.01.30

Az igényes nő randi előtt hat órával elkezd készülődni, mert ő mindig ad magára - ez nála belső késztetés -, és mert nem jelenhet meg akárhogy ilyen jelentős eseményen (jelentős: végre egy férfi, aki egy hullámhosszon van vele, kedves, jó beszélgetőpartner és yachtja van az Adrián). Fontos az első benyomás, mert mi van, ha a férfi beleszagol a hajába? Vagy neadjisten felhívja a lakására (persze nem fog felmenni, mert neki tartása van, de ha mégis, valamilyen előre be nem kalkulált oknál fogva), ahol le kell vennie a cipőjét? Vagy megsimogatja a pofiját? Vagy meleg lesz a kávézóban, és le kell vennie a kardigánját? Vagy a lakásban, ahová nem fog felmenni, annyira meleg lesz, hogy még a melltartóját is kénytelen lesz levenni? Egy nő nem lehet eléggé alapos és felkészült ilyen helyzetekben, semmit nem bízhat a véletlenre. Persze nem a férfi miatt, hanem hogy a testi-lelki harmónia kiüljön az arcára, kisimítsa a vonásait és pozitív gondolatokkal árassza el az elméjét, ezáltal még inkább megszépüljön (belső szépség kivetülése!), melyet a környezete sem hagy szó nélkül. Meg beleizzadni a zokniba milyen kínos már!

Tervet kell készíteni a mindenképpen elvégzendő szépségápolási lépésekről, fel kell mérni az otthoni kínálatot, ki kell egészíteni a hiányzókat drogériába menés által, elolvasni a szépítőszerek tájékoztatóját, és a wichtige Anweisungent betartva alkalmazni őket.

Indulás előtt hat órával – beteszi az epilátor jégakkuját a fagyasztóba.

Indulás előtt öt órával – szőrtelenítés
Lábak: testradírral alaposan, mégis gyengéden végigmasszírozza virgácsait, hogy eltávolítsa az elhalt hámsejteket, és hogy a nem egy kellemetlen pillanatot okozó szőrbenövést preventálja. Vízzel lemossa, puha törülközővel felitatja (nem dörzsöli!) a nedvességet, kiveszi a jégakkut a fagyiból, ráilleszti az epilátorra, és bekapcsolja a szerkezetet. Szőrnövekedéssel ellentétesen, a szőrtelenítendő felületre merőlegesen alkalmazza. Epilálás után pirosság elleni, szőrnövekedést késleltető, gyulladáscsökkentő testápolóval keni be futóműveit.
Hónalj: Hárompengéjű női borotvával lekapja a szörikéket, gyengéd összetevőket tartalmazó, hidratáló, bőrnyugtató dezodorral jutalmazza pengesokktól még mindig kába hónalját.
Bikinivonal: A borotvától kipattogzik, a gyantázást, epilálást ott nem bírja, ezért érzékeny bőrre ajánlott szőrtelenítő krémre fanyalodik virágillattal. A célszerszámmal (spatulával) felkeni a krémet, laza terpeszállásban türelmesen kivárja a hatóidő leteltét, majd finoman eltávolítja a paszta jóvoltából feloldott szőrt. A makacs szőrszálakat borotvával végigszántja, a kipattogzással most nem törődik. Majd holnap. Addig is körömvirágkenőcsöt ken az érintett felületre, hátha talán most nem. Sajnos mégis.

Indulás előtt négy órával – járulékos muszáj-apróságok
Arcradírozást hajt végre a ragyogó arcbőrért, mitesszer-eltávolító lapocskákat helyez orrára és az állára.
A szemkörnyékápoló szérumot a szemkörnyéki duzzanatok és apró szarkalábak eltüntetésére lágyan a bőrébe ütögeti, és várja a kifejtett hatást.
Feszesítő pakolással boldogítja kebleit, nem mintha szüksége volna rá, csak azért mégis.
Kézápolás gyanánt körömágybőr-táplálóval gondosan körbeecseteli a körmöket, kezét olivaolajjal dörzsöli be. Ez idő alatt a szoba közepén áll. Olvasni, netezni, mobilozni nem tud, mert csúszik a keze, tévét nézni meg azért nem, mert olivázás előtt elfelejtette bekapcsolni. Itt is várja a hatást, és hangolódik a naccerű programra. Közben sms-t kap, nem tudja megnézni. Pár perc múlva elfelejti.

Indulás előtt két órával – fürdés, hajmosás
A kádat teleengedi vízzel, olajgyöngyökkel gazdagított habot képez rajta, alámerül benne. Rücskösre ázik, ennek ellenére a bőre a tápláló olajnak hála megtelik élettel, energiával. A vizet leengedi. Még egyszer lezuhanyozik. Most tusfürdőt használ, erotikus illatút, amely azért különleges, mert elcsavarja a pasik fejét. A tusfürdőhasználatot kiegészíti nem szárítós szappannal az arcára, és savas ph-jú intim lemosó géllel nem az arcára.
Megtörülközik. A leázott testápoló-mennyiséget pótolja. Lábára ismét szőrnövekedést késleltetőt simít, testének többi tagjára cseppnyi önbarnítót tartalmazó-csillogós testápolót. Míg a lotion beszívódik, a lábápolást se hanyagolja el. Sarokra-talpra intenzív bőrkeményedést gátló, gazdag krémet ken, lábfrissítő krémet dolgoz bele, majd hogy ne érje szó a ház elejét, behintőporozza.
Arctonikkal végigpásztázza arcát, a felesleges faggyút eltünteti, a mitesszerekkel és patikkal sikerrel veszi fel a harcot. Kevert típusú bőrrel megáldott arcának T-vonalán bőrtisztító-mattító krémet alkalmaz, a többi részen könnyű hidratáló krémet.
Hajat mos kétszer samponnal, egyszer balzsammal. Hajvégápolót ken rá, leave-in hajkiegyenesítő krémet, dúsító hajhabot, majd megszárítja. Száradás után hajvédő sprayt fúj rá, kerámialapos, teflonnal kombinált hajkisimítóval megzabolázza rakoncátlan fürtjeit. Befújja tartást adó hajspray-vel, leheletnyi waxot ken rá, hogy ne repkedjenek a hajszálak. Gondolatnyi hajfény, és a séró frizura tökéletesen be van lőve.

Indulás előtt fél órával – sminkelés
Miután a hidratáló krém tökéletesen beszívódott, kezdődhet a szépség megkoronázása, az í-n a pont.
Bőrszínnel egyező korrektort visz fel a bőrhibák láthatatlanná tételéért, lifting hatású alapozóval teszi egyneművé bőrét, majd kőpúderrel mattítja azt. Az arcpirosítót körültekintően használja. Ügyel rá, hogy igazodjon arcformájához, bőre színéhez, és nem esik túlzásba, hiszen nem célja olyan ábrázattal tetszést kieszközölni, mintha megrázta volna a pofonfát.
A kétkomponensű szemhéjfestékkel trükkösen árnyékol és kiemel, optikailag nagyítja, majd tussal cicásítja szemeit. Extrán göndörítő, kurvára hosszabbító, klinikai tesztek által bizonyítottan 13-szor dúsabbá tevő*, vízhatlan szempillaspirállal teszi dögössé megjelenését.
Ajakkontúrral aprólékosan meghúzza szája vonalát, kicsit még csal is, de ez talán megbocsájtható ilyen VIP esetekben. A kissproof, ráncfeltöltő, gyöngyházfényű rúzs felvitele után megcsókolja a kozmetikai kendőt, egy újabb rétegben egyenletesen elsimítja az ajakszínezőt, majd ecsetes rúzsfixálóval tartóssá teszi.

Az indulás optimális időpontja után fél órával öltözni kezd, de nem aggódik, mert randin szokás késni egy kicsinyég. Legalább látja a férfi, hogy nem úgy teper utána, mintha nem lenne holnap.

A tükörbe nézve elégedetten sóhajt, és kulturálisan megállapítja, hogy „Be van fejezve a nagy mű, igen…”
Mielőtt behajítaná a mobilt rityijébe, egy pillantást vet rá. Sms Balage-tól, tényleg.

„Szívem Egyetlen Királynője! Bocsáss meg a te gáncs nélküli lovagodnak, de közbejött valami halasztást nem tűrő, fontos mítingje, holnap meg indul Münchenba, így kénytelen az ő hercegkisasszonyával való találkozást elhalasztani egy hónapocskával. Bocsi Kicsi :(”

Balage szívének egyetlen királynője percekig révetegen mered a kijelzőre, köpni-nyelni nem tud, lepereg előtte az élete.
Kiviharzik a lakásból, beveszi magát az első útjába kerülő mocskos, bűzös, füstös, rosszhírű búfelejtőbe, és kegyetlenül bebasz. Dolga végeztével kitántorog a kocsmából; csókálló rúzsa és dögös szempillaspirálja már a múlté, habos-waxos-fixált hajzuhataga zilált tincsekben csüng alá. Összehányja magát, oda az olajgyöngyökkel felturbózott, önbarnítós habtest is.
- Hazatalálsz, punáger?- kérdezi az egyik empatikus arc.
- Balage egy unszimpatikus fasz – feleli a nő, és rogyadozó léptekkel elindul az éjszakába felkutatni és kiherélni a Balázst.


*laboratóriumi körülmények között, műszempillán tesztelve, kétszeri áthúzás esetén

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.